Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na cieście czekoladowym.Masa serowa z gotowanym budyniem i masą krówkową. Na górze pianka galaretkowa. Całość bardzo pyszna.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119154
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8891
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3215
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2969
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119154
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8891
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3215
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2969
Składniki
ciasto-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Ostudzić do letniego. Dodać tutaj żółtka i wymieszać. Białka wlać do większej miski.Ubić ze szczyptą soli, potem porcjami cukru. Zmniejszyć mikser na niskie obroty i dodawać po trochu czekolady z żółtkami.Na koniec przesiewać mąkę z proszkiem i ją delikatnie wymieszać. Starać się nie za długo. Wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175*ok.25-30 min.Ciasto po upieczeniu, odwrócić, zdjąć papier i ostudzić.Ciasto przełożyć z powrotem do tej samej blaszki. Dobrze jak jest wyłożona papierem.
Budynie ugotować na mleku, ostudzić do letniego. Od czasu do czasu mieszając, albo przykrywając folią. Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą,ostudzić do letniego. Oba sery zmiksować, dodając po trochu budyniu, Potem zmiksować z masą krówkową.(puszka powinna mieć temp. pokojową) Na koniec dolewać po trochu żelatyny i zmiksować krótko. Zaraz wylać na ciasto w blaszce.
Ułożyć biszkopciki i schłodzić.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z pudrem i śmietan-fixem. Dolewać po trochu tężejącą galaretkę i zmiksować. Wylać na biszkopciki. Udekorować w/g własnej fantazji. Ja ułożyłam ukośnie, czekoladowe rodzynki i obok posypałam mielonymi migdałami i kokosem.