Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty do przygotowania sernik, idealny na upalne dni.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Borówki myję i osuszam, galaretkę rozpuszczam w 250 ml, gorącej wody i studzę. Głęboką miskę wykładam folią aluminiową lub spożywczą, układam borówki i zalewam galaretką. Całość odstawiam do lodówki do stężenia.
Żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijam, dodaję cukier, cukier waniliowy i ponownie miksuję. Partiami dodaję jogurt i miksuję do momentu połączenia się składników. Delikatnie wlewam żelatynę i całość dokładnie miksuję. Na koniec dodaję czekoladę startą na tarce o dużych oczkach, delikatnie mieszam. Masę wykładam na galaretkę z borówkami.
Herbatniki przekładam do woreczka i kruszę, posypuję sernik i delikatnie dociskam. Sernik schładzam w lodówce najlepiej przez noc. Na następny dzień wykładam na talerz tak aby herbatniki były na dole, a warstwa z borówkami u góry.