Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty do przygotowania sernik, idealny na upalne dni.
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 127
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 950
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5753
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 69
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 127
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 950
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5753
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 69
Składniki
Borówki myję i osuszam, galaretkę rozpuszczam w 250 ml, gorącej wody i studzę. Głęboką miskę wykładam folią aluminiową lub spożywczą, układam borówki i zalewam galaretką. Całość odstawiam do lodówki do stężenia.
Żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijam, dodaję cukier, cukier waniliowy i ponownie miksuję. Partiami dodaję jogurt i miksuję do momentu połączenia się składników. Delikatnie wlewam żelatynę i całość dokładnie miksuję. Na koniec dodaję czekoladę startą na tarce o dużych oczkach, delikatnie mieszam. Masę wykładam na galaretkę z borówkami.
Herbatniki przekładam do woreczka i kruszę, posypuję sernik i delikatnie dociskam. Sernik schładzam w lodówce najlepiej przez noc. Na następny dzień wykładam na talerz tak aby herbatniki były na dole, a warstwa z borówkami u góry.