Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zrobiłam bo chciałam wypróbować przepis ze starego zeszytu mojej mamy. Sernik wyszedł bardzo smaczny i mam nadzieje że przepis się spodoba. Przepis ciekawy i może wydać się skomplikowany ale nie , jest łatwy w przygotowaniu no a po za tym smaczny.
tortownica średniej wielkości, garnek, sitko, szklanka, mikser, miska, nóż,
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5033
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1918
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 52
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5033
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1918
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 52
Składniki
Mleko połączyć z kokosem zagotować i odstawić na całą noc. Następnego dnia przelać przez gęste sitko. W 1/2 szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę gdy napęcznieje rozpuścić podgrzewając na małym ogniu , następnie rozpuszczoną żelatynę połączyć z mlekiem kokosowym. Śmietanę ubić z cukrem, z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Ser, mleko i likier dokładnie zmiksować dodając śmietanę. Galaretkę ugotować według opisu na opakowaniu. Z biszkoptu wykroić koło wielkości średnicy tortownicy, koło włożyć do środka na spód tortownicy. Masę serową połączyć z kokosem przełożyć na biszkopt, na masę poukładać owoce (truskawki albo brzoskwinie ) Na górę rozłożyć tężejącą galaretką oprószyć kokosem , a boki obłożyć startą czekoladą.
Sernik gotowy do podania.