Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić gdy na dworze jest gorąco, a słodkiego się chce? Sernik na zimno, oczywiście! :) Mam dla Was dzisiaj całą tortownicę pełną pysznej masy serowej z galaretką i owocami :) Skusicie się na kawałek? Obiecuję, że będą dokładki! :)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 399
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2254
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1004
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 399
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2254
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1004
Składniki
Galaretkę przezroczystą zalewamy 250 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia. Galaretkę owocową (kolorową) zalewamy 350 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia i stężenia. Gdy galaretka przezroczysta będzie już zimna, ale wciąż płynna ubijamy śmietanę na sztywno (można dodać trochę cukru pudru, ale nie za dużo, bo sama galaretka też jest słodka). Ubitą śmietankę łączymy delikatnie z serkami i dodajemy galaretkę. Całość dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
Dno tortownicy wykładamy folią spożywczą i układamy na nim biszkopty. Do formy wlewamy masę serową i całość chowamy do lodówki. Po 15-20 minutach na wierzchu ciasta układamy owoce - przekrojone na pół truskawki i maliny. Ponownie chłodzimy w lodówce. Gdy owocowa galaretka będzie już delikatnie tężała, całość wylewamy na owoce. Sernik chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego! :)