Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki na zimno to ciasta, które są moimi ulubionymi i dlatego bardzo często goszczą w moim domu, co i polecam każdemu ;)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 603
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8546
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 603
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8546
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Dno okrągłej formy wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć na dni ciastka. Schować do lodówki.
Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodawać ser stale miksując. Żelatynę namoczyć w wodzie, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzoną, ale płynna żelatynę przelewać do masy serowej stale miksując.
Gotową masę przełożyć na ciastka i schować do lodówki. Truskawki rozgotować z cukrem pudrem.Zmiksować.
Rozpuszczoną galaretkę przelać do truskawek i mikserem połączyć. Gdy masa serowa będzie już stężona przelać na nią galaretkę owocową, schować na noc do lodówki.
Na następny dzień przystroić ubitą śmietaną z cukrem pudrem i owocami, można dodać listki mięty. Smacznego!