Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truskawkowe. A co najważniejsze, nie trzeba go piec.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4675
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10050
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3093
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4675
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10050
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3093
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 738
Składniki
Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Kremówkę ubić, po czym stopniowo dodawać serki homogenizowane, cukier puder do smaku oraz zimne mleko z żelatyną. Masę serową wymieszać i wylać na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła. Truskawki lekko rozmrozić, następnie zmiksować na mus. Mus zagotować, zdjąć z ognia, dodać galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do lekkiego stężenia. Tężejący mus wylać na zastygniętą masę serową. Sernik schłodzić.