Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truskawkowe. A co najważniejsze, nie trzeba go piec.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3527
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4314
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74389
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3527
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4314
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74389
Składniki
Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Kremówkę ubić, po czym stopniowo dodawać serki homogenizowane, cukier puder do smaku oraz zimne mleko z żelatyną. Masę serową wymieszać i wylać na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła. Truskawki lekko rozmrozić, następnie zmiksować na mus. Mus zagotować, zdjąć z ognia, dodać galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do lekkiego stężenia. Tężejący mus wylać na zastygniętą masę serową. Sernik schłodzić.