Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truskawkowe. A co najważniejsze, nie trzeba go piec.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4969
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327936
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4969
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327936
Składniki
Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Kremówkę ubić, po czym stopniowo dodawać serki homogenizowane, cukier puder do smaku oraz zimne mleko z żelatyną. Masę serową wymieszać i wylać na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła. Truskawki lekko rozmrozić, następnie zmiksować na mus. Mus zagotować, zdjąć z ognia, dodać galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do lekkiego stężenia. Tężejący mus wylać na zastygniętą masę serową. Sernik schłodzić.