Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truskawkowe. A co najważniejsze, nie trzeba go piec.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8732
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8732
Składniki
Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Kremówkę ubić, po czym stopniowo dodawać serki homogenizowane, cukier puder do smaku oraz zimne mleko z żelatyną. Masę serową wymieszać i wylać na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła. Truskawki lekko rozmrozić, następnie zmiksować na mus. Mus zagotować, zdjąć z ognia, dodać galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do lekkiego stężenia. Tężejący mus wylać na zastygniętą masę serową. Sernik schłodzić.