Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na zimno z galaretką.
Tortownica 24 cm
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7970
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 661
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7970
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 661
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Biszkopty delikatnie nasączyć herbatą i ułożyć na dnie tortownicy. Dwie czubate łyżki żelatyny zalać niewielką ilością zimnej wody (ok. 50 ml) i odstawić na kilka minut do napęcznienia. Gdy żelatyna pochłonie całą wodę rozpuścić ją w kąpieli wodnej. 250 g masła utrzeć z 100 g cukru pudru i cukrem waniliowym. Następnie, w trakcie miksowania, dodawać po jednym żółtku. Potem dodawać łyżka po łyżce serek homogenizowany. Do rozpuszczonej, lekko ciepłej żelatyny dodać 2 łyżki masy. Dokładnie wymieszać. Dodać jeszcze dwie łyżki i ponownie wymieszać. Zahartowaną żelatynę wlewać wąskim strumieniem do masy w trakcie miksowania. Miskę z masą włożyć na kilka minut do lodówki, aby zaczęła tężeć. Gęstniejącą masę przelać do tortownicy. Włożyć ciasto do lodówki, aby całkowicie stężało. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Odstawić, aby ostygła. Na serniku ułożyć owoce, zalać tężejącą galaretką. Ponownie włożyć ciasto do lodówki.