Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam koleżance Mirelli na Urodziny. Zostałam zasypana pochwałami jaki to pyszny sernik zrobiłam. Było mi bardzo miło. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube - Mangiare u Ewki.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 926
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 122
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 926
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 122
Składniki
Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka rozbić wałkiem , połączyć z rozpuszczonym ostudzonym masłem . Wszystko to wyłożyć do formy, przygnieść dobrze i wstawić na 15 minut do zamrażalki lub do lodówki ,ale czas chłodzenia w lodówce wydłuży się.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody i odstawić do stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wodzie i też odstawić do stężenia.
Śmietanę ubić na sztywną pianę dodać cukier puder pod koniec ubijania a następnie dodać ser, to wszystko zakręcić mikserem. Stężałą galaretkę cytrynową wlać do naszej masy i zakręcić mikserem . Całość wylać na schłodzony spód .
Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki, aby masa nam stężała.
Na stężałą masę układamy nasze truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Całość ponownie przykrywamy delikatnie folia aluminiowa i wstawiamy do lodówki na całą noc lub na dobrych kilka godzin. Przykrywamy folia ,aby sernik nie pochłonął nieprzyjemnych zapachów z lodówki. Możesz użyć zamiast galaretki truskawkowej np. krystaliczna wówczas wyeksponujesz piękne truskawki na serniku. Zapraszam na filmik ,na sernik malinowy ,ale proces przygotowania jest ten sam. Buon appetito!