Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam koleżance Mirelli na Urodziny. Zostałam zasypana pochwałami jaki to pyszny sernik zrobiłam. Było mi bardzo miło. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube - Mangiare u Ewki.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka rozbić wałkiem , połączyć z rozpuszczonym ostudzonym masłem . Wszystko to wyłożyć do formy, przygnieść dobrze i wstawić na 15 minut do zamrażalki lub do lodówki ,ale czas chłodzenia w lodówce wydłuży się.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody i odstawić do stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wodzie i też odstawić do stężenia.
Śmietanę ubić na sztywną pianę dodać cukier puder pod koniec ubijania a następnie dodać ser, to wszystko zakręcić mikserem. Stężałą galaretkę cytrynową wlać do naszej masy i zakręcić mikserem . Całość wylać na schłodzony spód .
Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki, aby masa nam stężała.
Na stężałą masę układamy nasze truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Całość ponownie przykrywamy delikatnie folia aluminiowa i wstawiamy do lodówki na całą noc lub na dobrych kilka godzin. Przykrywamy folia ,aby sernik nie pochłonął nieprzyjemnych zapachów z lodówki. Możesz użyć zamiast galaretki truskawkowej np. krystaliczna wówczas wyeksponujesz piękne truskawki na serniku. Zapraszam na filmik ,na sernik malinowy ,ale proces przygotowania jest ten sam. Buon appetito!