Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik na zimno z truskawkową galaretką. Polecam przepis, proste wykonanie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Herbatę zaparzamy i studzimy. Biszkopty nasączamy w herbacie i wykładamy na formę (25x25). 2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Do twarogu dodajemy serek mascarpone i serki waniliowe, miksujemy. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z twarogiem. Dodajemy tężejącą galaretkę. Mieszamy i wlewamy do formy. Wstawiamy do lodówki. 2galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Tężejącą wlewamy delikatnie na wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce aż galaretka stężeje całkowicie. Przechowujemy lodówce. Smacznego ;)