Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To takie ciasto, które nie dość, że fajnie smakuje, to można je przyrządzać przez cały rok, polecam!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Masło stopić i połączyć ze zmielonymi biszkoptami. Dno okrągłej formy wyłożyć przygotowanym ciasteczkowym spodem i schować do lodówki.
Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić na bok. Żelatynę namoczyć, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. o masy serowej wlewać zahartowaną serem żelatynę i mikserem całość połączyć.
Gotową masę wylać na spód i schować do lodówki na kila godzin, aż stężeje.
Następnie poukładać umyte i osuszone owoce, a całość zalać tężejącą galaretką.
Ciasto schować na noc do lodówki. A potem się zajadać :) Smacznego!