Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany. Sernik z tego przepisu wychodzi puszysty , pyszny i szybko znika z talerza. Polecam
tortownica, papier do pieczenia, mikser, łyżka drewniana, miska, widelec,
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 606
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 606
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia , kakao oraz cukier , dodać pokrojone w mniejsze kawałki masło, rozdrabniać rękami aż powstanie kruszonka. Do masy dodać żółtka i połączyć w gładkie jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, jedną włożyć do zamrażarki , a drugą schłodzić w lodówce około 30 minut. a następnie wyłożyć spód tortownicy. Spód ponakłuwać widelcem. Przygotować masę serową; Miękkie masło ubić z obydwoma cukrami, cały czas ubijając dodawać żółtka oraz porcjami twaróg, a na końcu dodać proszek budyniowy. Białka ubić na sztywno razem z pozostawionymi białkami z ciasta. Ubitą pianę wmieszać łyżką drewniana do masy serowej. Wyłożyć na przygotowany spód , na wierzch zetrzeć na dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
Sernik po upieczeniu gotowy do podania.;)