Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortownica 24 cm, papier do pieczenia
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36563
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36563
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 615
Składniki
Tortownicę wyścielić papierem do pieczenia. Ciastka rozdrobnić, utrzeć z roztopionym i wystudzonym masłem. Masą wylepić dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i leciutko wystudzić. Serek śmietankowy miksować z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami około 5 minut, aż masa zrobi się jednolita. Dodać mleko, ucierając, a na koniec jeszcze 1/3 lekko wystudzonej roztopionej gorzkiej czekolady i chwilę miksować.
Na spód z ciastek wyłożyć czekoladową masę, i przykryć ją białą masą i ciasto włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec 60 minut. Następnie ostudzić ciasto w uchylonym piekarniku i kiedy będzie całkowicie ostudzone wstawić na 12 godzin do lodówki.