Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortownica 24 cm, papier do pieczenia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Tortownicę wyścielić papierem do pieczenia. Ciastka rozdrobnić, utrzeć z roztopionym i wystudzonym masłem. Masą wylepić dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i leciutko wystudzić. Serek śmietankowy miksować z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami około 5 minut, aż masa zrobi się jednolita. Dodać mleko, ucierając, a na koniec jeszcze 1/3 lekko wystudzonej roztopionej gorzkiej czekolady i chwilę miksować.
Na spód z ciastek wyłożyć czekoladową masę, i przykryć ją białą masą i ciasto włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec 60 minut. Następnie ostudzić ciasto w uchylonym piekarniku i kiedy będzie całkowicie ostudzone wstawić na 12 godzin do lodówki.