Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Paradiso to prawdziwa egzotyczna rozkosz, która zachwyca fuzją kremowej masy serowej i intensywnym smakiem tropikalnych owoców. Z pewnością zachwyci cię bogata warstwa sernika wzbogacona mleczkiem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Deser wieńczy przyjemna warstwa ananasowo- brzoskwiniowej galaretki na bazie musu, która dodaje owocowego orzeźwienia. To deser, który nie tylko poprawia humor, ale też przenosi w rajski klimat, idealny na słodką przyjemność dla siebie lub efektowne powitanie gości. Jeden kęs wystarczy, by poczuć smak tropikalnego raju!
Tortownica 24 cm
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 162
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 80
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 45
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7824
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 162
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 80
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 45
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7824
Składniki
Okrągłą formę (ok. 24 cm) wysmaruj masłem. Herbatniki zmiel w malakserze na piasek lub włóż pokruszone ciastka do woreczka strunowego i mocno rozgnieć wałkiem do ciasta. Herbatnikowy piasek przesyp do miski, dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Powstałą mieszankę wyłóż do foremki, wyrównaj i mocno ugnieć dno. Wstaw tortownicę na 30 minut do lodówki do schłodzenia.
Żelatynę na masę serową rozpuść w małej ilości wrzątku i odstaw. Do dużej miski włóż serek z wiaderka, ser mascarpone i cukier puder. Miksuj na gładką masę, a po chwili dodaj mleczko kokosowe, a po kilku minutach tężejącą żelatynę. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj łyżką i wyłóż serową masę na herbatnikowy spód. Wyrównaj i wstaw do lodówki.
Wykonaj warstwę owocową. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku i odstaw do przestygnięcia. Plastry ananasa zblenduj na gładkie puree, a dla uzyskania aksamitnej konsystencji, przetrzyj puree przez gęste sito (dzięki temu pozbędziesz się włókien). Brzoskwinie także zblednij na mus i połącz z ananasem., posłodź cukrem pudrem do smaku, a na koniec dodaj tężejącą żelatynę, dokładnie wymieszaj owocową galaretkę i wylej na schłodzoną masę sernikową. Wstaw blaszkę z ciastem do lodówki i schładzaj ok. 7-8 godzin lub całą noc.
Gotowy sernik paradiso podawaj samodzielnie, posypany wiórkami kokosowymi lub udekorowany kleksami bitej śmietany.