Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czekoladowy na cieście czekoladowym. Sernik z polewą śmietanowo-kokosową.Sernik bardzo pyszny.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Składniki
ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem, kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Podpiec w 175* ok.20 min.
masa serowa-Czekolady roztopić w śmietance nad parą.Ostudzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Zmiksować żółtka z cukrem, potem serem.Dodać czekoladową śmietankę i zmiksować. Przesiać budynie i wmieszać. Na koniec domieszać ubite białka. Wylać na podpieczone ciasto.
Piec 1 godz. w 150 *.
polewa kokosowa-Zmiksować ser ze śmietanką i pudrem. Dodać kokos, wymieszać i rozłożyć na upieczony sernik.
Piec jeszcze ok.30 w 175 *.
Studzić w lekko uchylonych drzwiczkach.Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą nad parą w esy-floresy. Kroić aż stężeje.