Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czekoladowy na cieście czekoladowym. Sernik z polewą śmietanowo-kokosową.Sernik bardzo pyszny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 298
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21801
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 298
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21801
Składniki
ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem, kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Podpiec w 175* ok.20 min.
masa serowa-Czekolady roztopić w śmietance nad parą.Ostudzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Zmiksować żółtka z cukrem, potem serem.Dodać czekoladową śmietankę i zmiksować. Przesiać budynie i wmieszać. Na koniec domieszać ubite białka. Wylać na podpieczone ciasto.
Piec 1 godz. w 150 *.
polewa kokosowa-Zmiksować ser ze śmietanką i pudrem. Dodać kokos, wymieszać i rozłożyć na upieczony sernik.
Piec jeszcze ok.30 w 175 *.
Studzić w lekko uchylonych drzwiczkach.Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą nad parą w esy-floresy. Kroić aż stężeje.