Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z powidłami śliwkowymi i śliwkami. Sernik z kruszonką, wyszedł kruchy, winny i bardzo dobry.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 117
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 306
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2942
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 117
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 306
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2942
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Ciasto zagnieść i poskubać na spód blaszki (30x40) wyłożonej papierem do pieczenia.Następnie rozsmarować łyżką.
Posmarować powidłami.(tutaj domowe)
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem. Następnie przesiać budynie, dodać ekstrakt i zmiksować. Przelewać pasami po powidłach i rozsmarować.
Poukładać połówki śliwek, brzuszkiem w ser.(tutaj miałam mrożone)
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać mąkę i zmiksować. Nie zagniatać, tylko rozsypać po śliwkach.
Piec ok.70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia.
Zimny sernik, oprószyć cukrem pudrem i kroić jak stężeje.