Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to jedno najpopularniejszych ciast. Najbardziej smakuje, gdy jest niezwykle kremowy i puszysty. Aby sernik wyszedł doskonale i nie opadł, trzeba przestrzegać jednej bardzo ważnej zasady, wszystkie użyte do wypieku składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Tortownica o średnicy 24cm
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 74
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 874
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 147
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 74
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 874
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 147
Składniki
Mąkę przesiej i wymieszaj wraz z proszkiem do pieczenia oraz budyniem.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
W dużej misce utrzyj masło wraz z cukrem. Gdy cukier przestanie chrzęścić, dodawaj po jednym żółtku. Następnie do masy dorzuć twaróg i łyżeczkę pasty waniliowej, wszystko dokładnie wymieszaj. Pod sam koniec wsyp suche składniki i ponownie zamieszaj.
Gdy masa będzie jednolita, dodaj ubite białka (zrób to bardzo delikatnie, aby piana nie opadła).
Do wysmarowanej masłem tortownicy przelej ciasto i postukaj formą o blat, tak aby pęcherzyki powietrza ulotniły się z masy.
Całość piecz w 160 stopniach C. przez 45 minut. Następnie zmniejsz moc piekarnika do 130 stopni C. i piecz jeszcze przez 30 minut.