Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17302
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 148
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17302
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 148
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Składniki
Drożdże pokruszyć, rozpuścić w mleku razem z łyżeczką cukru. Mąkę, sól, cynamon i resztę cukru wymieszać. Dodać masło, jajko i mleko drożdżowe i wszystko zagnieść przez kilka minut.Przykryte ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 minut.
Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Twaróg, masło, jajka, cukier i budyń zmiksować. Zagnieść składniki na kruszonkę.
Piekarnik podgrzać do 190 stopni. Zagnieść jeszcze raz ciasto drożdżowe i rozwałkować na wysmarowanej masłem dużej blasze. Rozłożyć rabarbar. Na rabarbar wylać masę serową. Posypać kruszonką.
Piec 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.