Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1142
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 92
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1135
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2348
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2429
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1090
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1142
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 92
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1135
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2348
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2429
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1090
Składniki
Drożdże pokruszyć, rozpuścić w mleku razem z łyżeczką cukru. Mąkę, sól, cynamon i resztę cukru wymieszać. Dodać masło, jajko i mleko drożdżowe i wszystko zagnieść przez kilka minut.Przykryte ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 minut.
Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Twaróg, masło, jajka, cukier i budyń zmiksować. Zagnieść składniki na kruszonkę.
Piekarnik podgrzać do 190 stopni. Zagnieść jeszcze raz ciasto drożdżowe i rozwałkować na wysmarowanej masłem dużej blasze. Rozłożyć rabarbar. Na rabarbar wylać masę serową. Posypać kruszonką.
Piec 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.