Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pracochłonne, ale smak wynagradza poświęcony na przygotowanie czas.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 785
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 785
Składniki
BISZKOPT JASNY: Białka ubić na sztywną pianę, dodając na końcu cukier i żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, połączyć delikatnie z masą jajeczną. BISZKOPT CIEMNY: Biszkopt ciemny upiec w ten sam sposób jak biszkopt jasny, tylko do mąki dodać kakao. WKŁADKA SEROWA: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, twaróg i budyń. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć w całość. Upiec w tej samej blaszce co biszkopty.
MASA BUDYNIOWA: Z podanych składników (oprócz masła) ugotować budyń. Masło utrzeć i połączyć z przestudzonym budyniem. MASA OWOCOWA: Większe truskawki pokroić, przełożyć do garnka, posypać cukrem i rozprażyć na wolnym ogniu. Wsypać do tego proszek galaretki, dokładnie wymieszać aż się wszystko połączy, przestudzić.
PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej – tężejące truskawki- biszkopt jasny - tężejące truskawki.