Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, kremowy, bardzo pyszny sernik śmietankowo-cytrynowy, zawsze wychodzi z prostych składników. Poradzi sobie z nikm każda początkujaca pani domu. Idealny wypiek na wielkanocny stół.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 308
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 308
Składniki
1. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło utrzeć w misce z cukrem oraz cukrem ze skórką cytrynową na puch, miksując dodawać stopniowo same żółtka, wsypać budyń i dodawać po łyżce zmielonego twarogu.
2. Białka ubić osobno na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą serową. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym, na spodzie ułożyć herbatniki maślane, wyłożyć masę serową, wygładzić. Piec około 50-55 minut w temp 180*c na grzaniu góra dół. Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Zimny sernik przed podaniem oprószyć pudrem. Jeden z lepszych serników. Smacznego!