Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, kremowy, bardzo pyszny sernik śmietankowo-cytrynowy, zawsze wychodzi z prostych składników. Poradzi sobie z nikm każda początkujaca pani domu. Idealny wypiek na wielkanocny stół.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1812
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8376
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 759
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253529
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1812
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8376
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 759
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253529
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
1. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło utrzeć w misce z cukrem oraz cukrem ze skórką cytrynową na puch, miksując dodawać stopniowo same żółtka, wsypać budyń i dodawać po łyżce zmielonego twarogu.
2. Białka ubić osobno na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą serową. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym, na spodzie ułożyć herbatniki maślane, wyłożyć masę serową, wygładzić. Piec około 50-55 minut w temp 180*c na grzaniu góra dół. Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Zimny sernik przed podaniem oprószyć pudrem. Jeden z lepszych serników. Smacznego!