Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik na święta
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 49
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7287
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 125
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 868
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 49
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7287
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 125
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 868
Składniki
Ciasto Miękkie masło utrzyj z cukrem do białości dodając po jednym żółtku, ucierając dodaj po trochu mąki z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto , posyp kakao.
Rodzynki zalej wrzątkiem. Zółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, budyń, rodzynki oraz olejki. Na koniec ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz około godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę . Wystudzony sernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.