Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik na święta
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 100
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto Miękkie masło utrzyj z cukrem do białości dodając po jednym żółtku, ucierając dodaj po trochu mąki z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto , posyp kakao.
Rodzynki zalej wrzątkiem. Zółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, budyń, rodzynki oraz olejki. Na koniec ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz około godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę . Wystudzony sernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.