Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik na święta
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Ciasto Miękkie masło utrzyj z cukrem do białości dodając po jednym żółtku, ucierając dodaj po trochu mąki z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto , posyp kakao.
Rodzynki zalej wrzątkiem. Zółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, budyń, rodzynki oraz olejki. Na koniec ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz około godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę . Wystudzony sernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.