Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik,który moja mama piecze na każde urodziny i zawsze wszystkim smakuje:) Uwielbiam!
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2820
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2820
Składniki
Wszystkie składniki do ciasta zagnieść,gdy będzie za suche dodać więcej mleka. Ciasto podzielić na dwie części i dać je do zamrażarki na 30 minut.
Do zmielonego sera dodać mąkę ziemniaczaną. Margarynę,cukier i żółtka utrzeć,dodawać ser i dalej ucierać. Białka ubić ze szczyptą soli,a następnie ubite białka połączyć z masą serową.
Na wysmarowaną margaryną blaszkę (wym.28x40) zetrzeć (na tarce o grubych oczkach) pierwszą połowę ciasta. Na to wyłożyć masę serową,a następnie zetrzeć drugą połowę ciasta. Piec co najmniej 40 minut w temp 180 stopni. (napisałam co najmniej 40 min ponieważ u mojej mamy ciasto piecze się 40-45 minut a w moim piekarniku ostatnio ten sam sernik piekłam 1h 20 min,więc trzeba sprawdzać po 40 minutach czy jest już gotowe czy dalej pieczemy. Najlepiej upiec ciasto dzień wcześniej. Przed podaniem posypać pudrem. Smacznego!