Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ten jest szczególny, ponieważ zawsze się udaje ;-)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 347
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2432
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 347
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2432
Składniki
Twaróg i ziemniaki mielimy 3 krotnie, najlepiej starą babciną metodą, czyli maszynką do mielenia mięsa.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Białka ubić na sztywna pianę i wszystko wymieszać ,dodając przepłukane rodzynki. (Dobrze jest na kilka minut zalać rodzynki wrzątkiem aby napęczniały)
Masę wyłożyć na blasze lub tortownicy wysmarowanej margaryną lub papierze piekarniczym i piec w nagrzanym piekarniku 180 * około 40 min. Życzę smacznego. P.S. Sernik można polać polewą czekoladową lub posypać kokosem.