Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ten jest szczególny, ponieważ zawsze się udaje ;-)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 75
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2637
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 704
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2010
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 75
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2637
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 704
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2010
Składniki
Twaróg i ziemniaki mielimy 3 krotnie, najlepiej starą babciną metodą, czyli maszynką do mielenia mięsa.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Białka ubić na sztywna pianę i wszystko wymieszać ,dodając przepłukane rodzynki. (Dobrze jest na kilka minut zalać rodzynki wrzątkiem aby napęczniały)
Masę wyłożyć na blasze lub tortownicy wysmarowanej margaryną lub papierze piekarniczym i piec w nagrzanym piekarniku 180 * około 40 min. Życzę smacznego. P.S. Sernik można polać polewą czekoladową lub posypać kokosem.