Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ten jest szczególny, ponieważ zawsze się udaje ;-)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 984
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2870
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 984
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2870
Składniki
Twaróg i ziemniaki mielimy 3 krotnie, najlepiej starą babciną metodą, czyli maszynką do mielenia mięsa.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Białka ubić na sztywna pianę i wszystko wymieszać ,dodając przepłukane rodzynki. (Dobrze jest na kilka minut zalać rodzynki wrzątkiem aby napęczniały)
Masę wyłożyć na blasze lub tortownicy wysmarowanej margaryną lub papierze piekarniczym i piec w nagrzanym piekarniku 180 * około 40 min. Życzę smacznego. P.S. Sernik można polać polewą czekoladową lub posypać kokosem.