Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo lekki i puszysty sernik w sam raz na poobiedni deser lub dodatek do aromatycznej kawy.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 145
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 816
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7083
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8673
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 145
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 816
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7083
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8673
Składniki
Ser twarogowy mielimy trzykrotnie. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Z pomocą miksera łączymy ser z roztopionym masłem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy żółtka. Dokładnie miksujemy składniki. Białka ubijamy w osobnym naczyniu na sztywną pianę.
Do masy serowej powolutku dodajemy pianę. Całość mieszamy łopatką (nie mikserem), aby sernik pozostał puszysty. Dorzucamy jeszcze bakalie i ostatni raz mieszamy całość.
Masę wlewamy do formy nasmarowanej tłuszczem. Ja użyłam formy 25x18 cm. Sernik wkładamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę. Po upieczeniu, sernik można polać z wierzchu czekoladową polewą. Smacznego!