Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo lekki i puszysty sernik w sam raz na poobiedni deser lub dodatek do aromatycznej kawy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9935
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2574
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1703
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3819
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9935
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2574
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1703
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3819
Składniki
Ser twarogowy mielimy trzykrotnie. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Z pomocą miksera łączymy ser z roztopionym masłem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy żółtka. Dokładnie miksujemy składniki. Białka ubijamy w osobnym naczyniu na sztywną pianę.
Do masy serowej powolutku dodajemy pianę. Całość mieszamy łopatką (nie mikserem), aby sernik pozostał puszysty. Dorzucamy jeszcze bakalie i ostatni raz mieszamy całość.
Masę wlewamy do formy nasmarowanej tłuszczem. Ja użyłam formy 25x18 cm. Sernik wkładamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę. Po upieczeniu, sernik można polać z wierzchu czekoladową polewą. Smacznego!