Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo lekki i puszysty sernik w sam raz na poobiedni deser lub dodatek do aromatycznej kawy.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68078
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1965
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68078
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1965
Składniki
Ser twarogowy mielimy trzykrotnie. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Z pomocą miksera łączymy ser z roztopionym masłem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy żółtka. Dokładnie miksujemy składniki. Białka ubijamy w osobnym naczyniu na sztywną pianę.
Do masy serowej powolutku dodajemy pianę. Całość mieszamy łopatką (nie mikserem), aby sernik pozostał puszysty. Dorzucamy jeszcze bakalie i ostatni raz mieszamy całość.
Masę wlewamy do formy nasmarowanej tłuszczem. Ja użyłam formy 25x18 cm. Sernik wkładamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę. Po upieczeniu, sernik można polać z wierzchu czekoladową polewą. Smacznego!