Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy ma się ku końcowi, ale u mnie jeszcze jego ostatni powiew. Pyszny sernik na zimno, z galaretką i świeżymi owocami. W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty stać przy gorącym piekarniku. Sernik na bazie biszkoptów, zamiast nich można wykorzystać zmiksowane herbatniki połączone z masłem. Można również wykorzystać inne owoce sezonowe. Polecam!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17777
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 425
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 951
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7387
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17777
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 425
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 951
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7387
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Składniki
Dno foremki (22x27cm) wykładamy biszkoptami. 350g truskawek miksujemy blenderem na mus. Żelatynę zalewamy 1/ 3 szklanki zimnej wody, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Ser miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy przygotowany mus truskawkowy i miksujemy razem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z masą serowo - truskawkową lekko mieszając. Do masy wlewamy powoli lekko ciepłą żelatynę cały czas mieszając. Masę wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki do stężenia (minimum 3 godziny). Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Na stężały sernik wykładamy resztę truskawek pokrojonych na połówki, zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia.