Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy ma się ku końcowi, ale u mnie jeszcze jego ostatni powiew. Pyszny sernik na zimno, z galaretką i świeżymi owocami. W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty stać przy gorącym piekarniku. Sernik na bazie biszkoptów, zamiast nich można wykorzystać zmiksowane herbatniki połączone z masłem. Można również wykorzystać inne owoce sezonowe. Polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5313
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5313
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
Dno foremki (22x27cm) wykładamy biszkoptami. 350g truskawek miksujemy blenderem na mus. Żelatynę zalewamy 1/ 3 szklanki zimnej wody, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Ser miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy przygotowany mus truskawkowy i miksujemy razem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z masą serowo - truskawkową lekko mieszając. Do masy wlewamy powoli lekko ciepłą żelatynę cały czas mieszając. Masę wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki do stężenia (minimum 3 godziny). Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Na stężały sernik wykładamy resztę truskawek pokrojonych na połówki, zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia.