Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny sernik. Polecam na Wielkanoc
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 145
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1025
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12009
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 145
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1025
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12009
Składniki
Ciasto kruche: Składniki na ciasto kruche zagnieć. 2/3 masy wyłóż na formę do pieczenia (tortownica 26 cm). Skórki: Skórkę z pomarańczy i cytryny zetrzyj na tarce. Na rozpuszczone masło wrzuć cukier, skarmelizuj. Dodaj skórki. Smaż do czasu aż się zeszklą. Masa twarogowa: Rodzynki zaparz wrzątkiem. Masło utrzyj z połową cukru i śmietaną. Powoli dodawaj twaróg. Resztę cukru utrzyj z żółtkami Dodaj do masy serowej. Dołóż rodzynki, skórki i ziarenka wydłubane z wanilii. Dodaj przesianą mąkę. Zmiksuj. Pianę z białek ubij na sztywno. Dodaj do masy. Wymieszaj łyżką. Wylej masę na ciasto. Z reszty ciasta kruchego uformuj wałeczki. Ułóż na wierzchu ciasta w formie kratki. Piecze przez 1 godzinę w 180 stopniach C.