Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny sernik. Polecam na Wielkanoc
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4437
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1421
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4437
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1421
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Składniki
Ciasto kruche: Składniki na ciasto kruche zagnieć. 2/3 masy wyłóż na formę do pieczenia (tortownica 26 cm). Skórki: Skórkę z pomarańczy i cytryny zetrzyj na tarce. Na rozpuszczone masło wrzuć cukier, skarmelizuj. Dodaj skórki. Smaż do czasu aż się zeszklą. Masa twarogowa: Rodzynki zaparz wrzątkiem. Masło utrzyj z połową cukru i śmietaną. Powoli dodawaj twaróg. Resztę cukru utrzyj z żółtkami Dodaj do masy serowej. Dołóż rodzynki, skórki i ziarenka wydłubane z wanilii. Dodaj przesianą mąkę. Zmiksuj. Pianę z białek ubij na sztywno. Dodaj do masy. Wymieszaj łyżką. Wylej masę na ciasto. Z reszty ciasta kruchego uformuj wałeczki. Ułóż na wierzchu ciasta w formie kratki. Piecze przez 1 godzinę w 180 stopniach C.