Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na kakaowym spodzie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 648
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 685
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 648
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 685
Składniki
Mleko wymieszać z maślanką i odstawić aż skwaśnieje.
Kwaśne mleko podgrzewać powoli aż do temperatury około 37 stopni Celsjusza, od czasu do czasu mieszając.
Temperaturę utrzymywać przez około 30 minut. Po tym czasie garnek zdjąć ze źródła ciepła i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną mieszankę twarogu i serwatki przelewać powoli do dużego sita wyłożonego gazą lub tetrą. Mieszanki jest bardzo dużo, więc zapewne trzeba będzie podzielić ją na co najmniej dwie części.
Twaróg pozostawić do odcieknięcia.
Z 2 szklanek mąki, 1/2 szklanki cukru, proszku do pieczenia, 100 g margaryny, 2 łyżek jogurtu greckiego, jednego jajka i dwóch łyżek kakao zagnieść ciasto.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną i posypaną mąką blachę o wymiarach około 20x30 cm.
Ciasto wstawić na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni Celsjusza.
Twaróg po odsączeniu przełożyć do dużego naczynia, dodać do niego 2/3 szklanki cukru, 6 jajek oraz budyń waniliowy i dokładnie zmiksować.
Masę serową wylać na podpieczony spód.
Sernik piec przez 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Upieczony sernik pozostawić do wystudzenia.