Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty sernik waniliowy
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1331
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 270
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 54
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1331
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 270
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 54
Składniki
Ciasto Z podanych składników zagęścić ciasto . Silikonową tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż przygotowanym ciastem . Rozwałkuj na wielkość tortownicy lub porwij na kawałki i wyklej dno tortownicy.
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj wystudzone i rozpuszczone masło, budyń oraz ser oraz aromat waniliowy. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Masę serową wylej na ciasto i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st na około godzinę.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem puder.