Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty sernik waniliowy
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11900
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16252
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11900
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16252
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5192
Składniki
Ciasto Z podanych składników zagęścić ciasto . Silikonową tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż przygotowanym ciastem . Rozwałkuj na wielkość tortownicy lub porwij na kawałki i wyklej dno tortownicy.
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj wystudzone i rozpuszczone masło, budyń oraz ser oraz aromat waniliowy. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Masę serową wylej na ciasto i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st na około godzinę.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem puder.