Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekskluzywny serniczek na ważne przyjęcie.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3276
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1274
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1746
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 575
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3276
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1274
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1746
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 575
Składniki
Wykonanie ciasta na spód placka: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić ciasto, wyłożyć na dużą tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami kokosowymi i odłożyć do lodówki. Wykonanie polewy: Gotować cukier ze śmietaną i cukrem waniliowym przez osiem minut. Czekoladę rozpuścić na parze, połączyć ze śmietaną i , a gdy masa zacznie gęstnieć polać zimny placek. Wykonanie sernika: Ser zmielić , dodać grysik i odstawić. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. Z białek ubić sztywną pianę , połączyć z serem, aromatem i lekko wymieszać. Wylać masę serową na przygotowaną formę i powtykać kawałki chałwy . Piec około jednej godziny w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu ozdobić placek polewą.