Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony na spodzie kruchym. Sernik z polewą budyniową i esami-floresami dwukolorowymi. Sernik wyszedł pyszny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozdrobnić mikserem,potem zagnieść. Wylepić blaszkę 30x40 cm.. Blaszka powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Żółtka zmiksować z połową cukru. Dodać ser,ekstrakt waniliowy i zmiksować. Budynie wymieszać ze śmietanką i dodać do sera.Białka ubić ze szczyptą soli, potem resztą cukru. Porcjami wmieszać do masy serowej, ale nie długo. Wylać masę na surowe ciasto i rozsmarować.
Piec ok.60 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.
polewa-Wymieszać żółtka z cukrem i 1/2 szklanką mleka. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Trochę przestudzić i ciepłym posmarować zimny sernik.Odstawić do wystudzenia polewy. esy-Czekoladę gorzką rozpuścić nad parą, przelać do rożka papierowego i polać sernik w esy-floresy.Białą czekoladę tak samo rozpuścić nad parą i jak nie jest lejąca to rozrzedzić śmietanką 30%. Przelać też do rożka papierowego i polać po serniku w esy-floresy. Sernik kroić jak mocno stężeje.