Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny i szybki sernik!Jest wilgotny i bardzo puszysty!Zapraszam równiez na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej pomyslów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Składniki
Ucieramy miekkie maslo i dodajemy stopniowo cukier.Nastepnie dodajemy po jajku i ucieramy dalej.
Dodajemy porcjami twaróg ,dalej ucierajac wszystko na jednolita mase.
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni góra/dól.
Dodajemy obie maki,starte skórki i rodzynki-rodzynki wczesniej musza byc sparzone i dobrze odsaczone!
Wszystko dobrze mieszamy do polaczenia skladników.Mase serowa wylewamy do tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.
Wkladamy do piekarnika i zmniejszamy temperatuje do 150-155 stopni.Pieczemy 1,5 godz.(zalezy od piekarnika)nastepnie wylanczamy piekarnik,nie otwieramy go i zostawiamy sernik na 1,5 godz.w srodku.
Uchylawy dzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do calkowitego wystygniecia.
Na zimny juz sernik daje polewe czekoladowa.100g deserowej czekolady rozpuszczam w kapieli wodnej z 2 lyzkami masla.Dekoracja wedlug uznania.SMACZNEGO!