Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo lekki z dodatkiem serka kremowego, kremówki, bez żelatyny z odrobiną soku z cytryny. Autorka proponuje użycie konfitury, ja trochę zmodyfikowałam przepis i użyłam mrożonych wiśni, według mnie smaczniej. Polecam idealny deser......
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 577
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1792
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22055
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 577
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1792
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22055
Składniki
Forma do pieczenia: tortownica 20cm Ciastka pokruszyć (w malakserze lub wałkiem), wymieszać z masłem. Spód tortownicy i boki do ok.1 cm od dna wyłożyć masą ciasteczkową, wyrównać, docisnąć łyżką. Schłodzić w lodówce na czas przygotowania masy serowej.
Do misy miksera włożyć ser, cukier, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy. Miksować mikserem na średnich obrotach aż masa będzie kremowa i jednolita. W osobnej misce lekko ubić śmietanę kremówkę. Do masy serowej dodać ubitą śmietaną kremówkę, delikatnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do tortownicy, wyrównać. Schłodzić w lodówce do 3 godzin.
Do garnuszka wsypać mrożone wiśnie, drobny cukier, dwie łyżki wody. Podgrzewać na małym ogniu do momentu aż wiśnie zaczną mięknąć. W szklance dokładnie połączyć mąkę ziemniaczaną z 2 łyżkami wody, wlać do garnuszka, bardzo dokładnie wymieszać. Zagotować. Gdy polewa będzie za gęsta (zbita) można dodać trochę wody. Ostudzić.
Sernik przechowywujemy w lodówce. Przed podaniem kroimy sernik i dekorujemy przygotowaną polewą wiśniową. Smacznego:-).