Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym cieście z agrestem. Sernik z bezą i kruszonką. Sernik z lukrem cytrynowym, wyszedł pyszny.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem,potem zagnieść. Wylepić blaszkę 30x40 cm.. Blaszka powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem. Dodać ser,gęstą śmietanę i zmiksować. Budynie wymieszać ze śmietanką,aromatem i dodać do sera.Ponownie zmiksować, ale nie długo. Wylać masę na ciasto. Porozrzucać agrest.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli potem stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać tam budyń, wymieszać na niskich obrotach miksera. Wyłożyć do blaszki i rozsmarować. kruszonka- Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać tam mąkę i rozdrobnić na gruby żwirek. Rozsypać po bezie.
Piec ok.70 min. w 175 *C. Pod koniec przykryć papierem. lukier-Cukier puder przesiać, rozetrzeć z sokiem i odrobiną gorącej wody, na lejącą papkę. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać zimny sernik w esy-floresy.Sernik kroić na drugi dzień jak mocno stężeje.