Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię serniki, najlepsze są te na prawdziwym serku wiejskim. Ale postanowiłam dać szansę i takiemu z serkiem mascarpone. Wyszedł bardzo smaczny, aromatyczny i po prostu rozpływa się w ustach.
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 67
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 14
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 99
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 100
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 309
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 67
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 14
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 99
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 100
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 309
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wstawiamy na chwilę do lodówki. Tortownicę o średnicy 26 cm, wykładamy dno papierem do pieczenia a boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Wykładamy nasze ciasto kruche i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Jak piecze się ciasto robimy masę serową , wszystkie składniki, czyli oba serki, cukier,jajka i budyń dokładnie mieszamy. Na upieczony spód wlewamy ser. Ananasy odsączamy z soku i smażymy na łyżce masła, poszło mi tylko 7 plastrów. Układamy na wierzchu sernika nasze podsmażone ananasy i posypujemy je cukrem trzcinowym.
Wkładamy do piekarnika na godzinkę i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut potem zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. Możemy przykryć wierzch folią aluminiową ale ja tego nie zrobiłam bo chciałam by był rumiany. Na niższym poziomie w piekarniku wstawiamy naczynie z wodą by serniczek był bardziej wilgotny i kremowy. Studzimy sernik przy uchylonych drzwiach a potem do lodówki by ładnie zastygł.
SMACZNEGO