Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię serniki, najlepsze są te na prawdziwym serku wiejskim. Ale postanowiłam dać szansę i takiemu z serkiem mascarpone. Wyszedł bardzo smaczny, aromatyczny i po prostu rozpływa się w ustach.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1795
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 44
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1795
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 44
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wstawiamy na chwilę do lodówki. Tortownicę o średnicy 26 cm, wykładamy dno papierem do pieczenia a boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Wykładamy nasze ciasto kruche i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Jak piecze się ciasto robimy masę serową , wszystkie składniki, czyli oba serki, cukier,jajka i budyń dokładnie mieszamy. Na upieczony spód wlewamy ser. Ananasy odsączamy z soku i smażymy na łyżce masła, poszło mi tylko 7 plastrów. Układamy na wierzchu sernika nasze podsmażone ananasy i posypujemy je cukrem trzcinowym.
Wkładamy do piekarnika na godzinkę i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut potem zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. Możemy przykryć wierzch folią aluminiową ale ja tego nie zrobiłam bo chciałam by był rumiany. Na niższym poziomie w piekarniku wstawiamy naczynie z wodą by serniczek był bardziej wilgotny i kremowy. Studzimy sernik przy uchylonych drzwiach a potem do lodówki by ładnie zastygł.
SMACZNEGO