Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sernik na kruchym spodzie z bezą. Tego typu sernik może dłużej przetrzymać niż z owocami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
ciasto- Jajka zmiksować z cukrem i masłem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i zmiksować. Rozsmarować na blaszkę 25x42 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa serowa- Jajka zmiksować z cukrem. Dodać ser i zmiksować. Budynie wymieszać z odrobiną mleka.Potem można dolać resztę mleka. i powoli dolewać do sera i miksować na niskich obrotach miksera. Na koniec dolać olej i wymieszać. Wylać na surowe ciasto. Piec na złoto ok.50 min. w 175*.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem z cukrem. Rozsmarować na gorącym serniku.
Podpiec jeszcze 10-15 min. Można oprószyć cukrem pudrem, albo polać lukrem cytrynowym "za nitką". Kroić na następny dzień.