Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki sernik z blendera. Początkowo miksujemy herbatniki na pył a następnie masę twarogową na kremową masę. Nie ma nic prostszego! Masa serowa wykonana według tego przepisu wychodzi zdecydowanie smaczniejsza od tej, wykonanej na twarogu z wiaderka.
blender kielichowy, tortownica o średnicy 26 cm
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 790
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 790
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 94
Składniki
Wszystkie składniki do przygotowania sernika wyciągnij z lodówki przynajmniej godzinę przed przystąpieniem do pracy.
Przygotuj spód sernika. Herbatniki przerzuć do blendera kielichowego i zmiksuj na pył. Masło roztop w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Zmielone herbatniki połącz z roztopionym masłem.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasteczkowy spód wyłóż na spód formy.
Przygotuj masę serową. Maso roztop w rondelku i odstaw do wystudzenia. Twaróg przełóż do blendera, dodaj mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Wsyp cukier. Wbij jajka. Dodaj przestudzone masło. Składniki zmiksuj na gładką masę.
Masę serową przełóż na ciasteczkowy spód. Powierzchnię wyrównaj.
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Na dole ustaw naczynie z wodą. Sernik pierz przez około godzinę.
Upieczony sernik studź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyciągnij z piekarnika, pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Wystudzony sernik wstaw na 3-4 godziny (najlepiej na całą noc) do lodówki.