Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz, aby twój sernik był wyjątkowo kremowy i delikatny, wykorzystaj przepis Ewy Wachowicz na sernik z brzoskwiniami i kruszonką kokosową, którym podzieliła się z widzami w 470. odcinku programu "Ewa Gotuje".
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 383
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 167
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 158
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 383
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 167
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 158
Składniki
Wiórki przesypać na stolnicę. Dodać cukier puder i posiekać z zimnym masłem. Szybko zagnieść, przełożyć do zamykanego pojemnika i schować do zamrażalnika.
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier i zimne masło. Posolić i wysiekać. Zrobić dołeczek i wybić żółtka. Wymieszać nożem i zagnieść ciasto. Rozwałkować i przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia.
Wstawić na 12 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Wystudzić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z serem, miękkim masłem, cukrem, sokiem z cytryny i mąką ziemniaczaną. Uperfumować skórką cytrynową. Białka ubić ze szczyptą soli, ale nie na sztywno. Połączyć z masą serową.
Na podpieczonym spodzie ułożyć połówki brzoskwiń. Na owoce dać masę. Na masę zetrzeć schłodzoną kruszonkę.
Piec przez 1 ½ godziny w temp. 160 st. C (jeśli kruszonka zacznie się zbyt rumienić przykryć folią aluminiową). Piekarnik wyłączyć, drzwi uchylić i w ten sposób studzić sernik przez godzinę.