Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejszy wiedeński sernik z warstwą herbatników holenderskich. Szybki i smaczny. Rodzinie bardzo smakował, dla mnie herbatniki wyszły zbyt wilgotne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Tortownica 21-22 cm., spód wyłożony papierem. Całe jajka zmiksować z cukrami. Potem partiami dodawać ser, na koniec budyń. Wszystko wymieszać do połączenia. Połowę masy serowej przelać do tortownicy. Rozłożyć ciastka, posypać kakao. Powoli przelać resztę masy serowej. Piec w 175 C ok. 60 minut. Sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wtedy będzie równiutki.