Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIK Z CIASTEM KORZENNYM - polecają Marta Małkowska oraz Ewelina Blacha, cukiernicy
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2238
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 413
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 829
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17330
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2238
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 413
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 829
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17330
Składniki
Ciasto: Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, dżem, mleko. Suche składniki przesiać dodać do masy.
Ser utrzeć z rozpuszczonym masłem dodać mąkę, skórkę z cytryny i żółtka. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie z masą serową. Pamiętajcie, aby przy do ubijanych białek dodać szczyptę soli, która spowoduje lepsze ubicie. Aby uzyskać jeszcze lepsze efekty, białka należy wcześniej schłodzić. Piec 50 minut w piekarniku (z termoobiegiem) w temperaturze 170 stopni. Bez termoobiegu piec w temperaturze 180 stopni 10 minut dłużej.