Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIK Z CIASTEM KORZENNYM - polecają Marta Małkowska oraz Ewelina Blacha, cukiernicy
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 74
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2598
Polecam.
Odsłon: 475
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 697
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2008
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 74
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2598
Polecam.
Odsłon: 475
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 697
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2008
Składniki
Ciasto: Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, dżem, mleko. Suche składniki przesiać dodać do masy.
Ser utrzeć z rozpuszczonym masłem dodać mąkę, skórkę z cytryny i żółtka. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie z masą serową. Pamiętajcie, aby przy do ubijanych białek dodać szczyptę soli, która spowoduje lepsze ubicie. Aby uzyskać jeszcze lepsze efekty, białka należy wcześniej schłodzić. Piec 50 minut w piekarniku (z termoobiegiem) w temperaturze 170 stopni. Bez termoobiegu piec w temperaturze 180 stopni 10 minut dłużej.