Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 58
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 35
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 58
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 35
Składniki
wykonanie spodu; Masło roztopić i lekko przestudzić. Wsypać cukry, wymieszać łyżką. Dodać żółtka oraz przesianą z kakao mąkę. Wymieszać łyżką, a następnie ręką. Formę do pieczenia 25/25 wyłożyć od spodu papierem do pieczenia. Ciasto rozprowadzić i nakłuć widelcem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec 20 minut. wykonanie masy serowej; Wszystkie składniki zmiksować ze sobą. Gotową masę serową wyłożyć na upieczony spód. Może być wyjęty prosto z pieca, nie trzeba czekać, aż się wystudzi. Sernik wyrównać i piec 50 minut w 150*C Galaretka czekoladowa; Śmietankę i kawę grzejemy, nie należy dopuścić, aby się gotowała. Następnie wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Ma powstać sos czekoladowy. Żelatynę zalać zimną wodą na 5 minut. Po tym czasie dodać małą ilość wrzątku, aby się rozpuściła. Rozpuszczoną żelatynę wlać do sosu czekoladowego. Wymieszać i lekko przestudzoną, można wylać na ciasto. Pod galaretkę dodałam owoce z nalewki z % oczywiście. Nie jest to konieczne. Smacznego.