Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5902
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12691
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5902
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12691
Składniki
wykonanie spodu; Masło roztopić i lekko przestudzić. Wsypać cukry, wymieszać łyżką. Dodać żółtka oraz przesianą z kakao mąkę. Wymieszać łyżką, a następnie ręką. Formę do pieczenia 25/25 wyłożyć od spodu papierem do pieczenia. Ciasto rozprowadzić i nakłuć widelcem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec 20 minut. wykonanie masy serowej; Wszystkie składniki zmiksować ze sobą. Gotową masę serową wyłożyć na upieczony spód. Może być wyjęty prosto z pieca, nie trzeba czekać, aż się wystudzi. Sernik wyrównać i piec 50 minut w 150*C Galaretka czekoladowa; Śmietankę i kawę grzejemy, nie należy dopuścić, aby się gotowała. Następnie wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Ma powstać sos czekoladowy. Żelatynę zalać zimną wodą na 5 minut. Po tym czasie dodać małą ilość wrzątku, aby się rozpuściła. Rozpuszczoną żelatynę wlać do sosu czekoladowego. Wymieszać i lekko przestudzoną, można wylać na ciasto. Pod galaretkę dodałam owoce z nalewki z % oczywiście. Nie jest to konieczne. Smacznego.