Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czereśnie otwarty, czas więc na smakołyki z nimi.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2077
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5523
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2077
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5523
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Składniki
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem lub margaryną. Czereśnie umyć, wydrylować i oprószyć mąką. Jajka wybić do miski, dodać cukier i ubić aż się cukier rozpuści. Następnie dodać ser, budyń i jogurt i dokładnie wymieszać masę. Gotową masę wylać na ciastka a potem rozłożyć czereśnie. Do blachy z wyposażenia kuchenki wstawić inną a w nią wstawić tortownicę z masą sernikową. Do blachy z piekarnika wlać wodę ( sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej ). Wszystko wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut a potem zmniejszyć temperaturę i piec dalsze 30 minut. Gdy sernik się upiecze wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki i sernik zostawić do wystudzenia. Zimny sernik wyjąć z formy na talerz i wstawić do lodówki na kilka godzin. Sernik przed krojeniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować odłożonymi czereśniami.