Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z frużeliną.Sernik wyszedł aksamitny i pyszny.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1003
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 75
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1132
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 190
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1003
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 75
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1132
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 190
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić mikserem na gruby "żwirek", odłożyć 1/3 na posypkę. Tą większą część koniecznie zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki. Posmarować surowe ciasto frużeliną.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dodać twaróg, serek, jogurt i zmiksować. Śmietankę wymieszać z budyniami i wlać do sera. Dodać ekstrakt i ponownie zmiksować. Wylać masę na frużelinę.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać kisiel,wymieszać i wyłożyć na serze. kruszonka-Pozostawione ciasto rozsypać na górę sernika.
Piec 60-70 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje. Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień,aż stężeje.