Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z frużeliną.Sernik wyszedł aksamitny i pyszny.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 594
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 594
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić mikserem na gruby "żwirek", odłożyć 1/3 na posypkę. Tą większą część koniecznie zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki. Posmarować surowe ciasto frużeliną.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dodać twaróg, serek, jogurt i zmiksować. Śmietankę wymieszać z budyniami i wlać do sera. Dodać ekstrakt i ponownie zmiksować. Wylać masę na frużelinę.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać kisiel,wymieszać i wyłożyć na serze. kruszonka-Pozostawione ciasto rozsypać na górę sernika.
Piec 60-70 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje. Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień,aż stężeje.