Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z frużeliną.Sernik wyszedł aksamitny i pyszny.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 58
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 58
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić mikserem na gruby "żwirek", odłożyć 1/3 na posypkę. Tą większą część koniecznie zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki. Posmarować surowe ciasto frużeliną.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dodać twaróg, serek, jogurt i zmiksować. Śmietankę wymieszać z budyniami i wlać do sera. Dodać ekstrakt i ponownie zmiksować. Wylać masę na frużelinę.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać kisiel,wymieszać i wyłożyć na serze. kruszonka-Pozostawione ciasto rozsypać na górę sernika.
Piec 60-70 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje. Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień,aż stężeje.