Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny serniczek na przyjęcie urodzinowe i nie tylko. Przepis jest wypróbowany i zawsze się udaje.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326821
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12135
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17054
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326821
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12135
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17054
Składniki
Wykonanie: Ciasto: Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, 0,5 szklanki białego cukru, dodajemy 2 jaja, żółtko i miękką margarynę ze smalcem. Ugniatamy ciasto i rozprowadzamy na blasze (wyłożoną pergaminem). Masa serowa: Ser mielimy, dodajemy 2 jaja, żółtko, budyń sypki, aromat i szklankę cukru. Miksujemy, aby uzyskać gładką konsystencję. Ser przekładamy na ciasto, następnie układamy pokrojone gruszki i pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto odstawiamy do ostudzenia. W między czasie przygotowujemy galaretkę i lekko tężejącą zalewamy gruszki na cieście. Ciasto chłodzimy w lodówce.