Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z jabłkami z niemieckiego przepisu. Lekko kwaskowy twaróg i pieczone jabłka oraz domowe, kruche ciasto to idealne połączenie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Składniki na ciasto szybko zagnieść. Uformować kulę. Lekko spłaszczyć dłonią. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na pół godziny.
Tortownicę 24- 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie plasterki i pokropić sokiem z cytryny. Jajka rozdzielić. Żółtka, cukier, masło i szczyptę soli utrzeć na kremową masę. Dodać twaróg, kaszę mannę, proszek do pieczenia i budyń w proszku i wymieszać rózgą kuchenną. Nie mieszać za długo.
Do masy serowej dodać jabłka pocięte na plasterki. Białka ubić do sztywności. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować miedzy dwoma arkuszami folii spożywczej na placek trochę większy od tortownicy. Wyłożyć foremkę. Masę serową wyłożyć na spód ciasta. Wyrównać łopatką. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 60 minut, zależy od piekarnika.