Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest pyszny i bardzo szybki do zrobienia. Przygotowanie tego sernika zajmuje dokładnie kilkanaście minut, nie licząc czasu pieczenia. Ja mój sernik zrobiłam w małej tortownicy, tylko z 500g sera, ale składniki można podwoić.
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2467
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 233
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70200
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 25003
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2467
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 233
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70200
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 25003
Składniki
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 20cm wyłożyłam papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w obręcz. Na dnie tortownicy ułożyłam herbatniki pełnoziarniste, dopasowując je do kształtu formy. Do miski przełożyłam biały ser. Wsypałam cukier kryształ, cukier waniliowy i proszek budyniowy i zmiksowałam to do połączenia składników. Następnie dodałam całe jajko i ponownie zmiksowałam do połączenia. Masę serową wyłożyłam na herbatniki i wyrównałam powierzchnię. Jabłko obrałam, wycięłam gniazda nasienne i pokroiłam je w kostkę. Jabłka wymieszałam z odrobiną cynamonu i wyłożyłam je w miarę równomiernie na masę serową. Składniki kruszonki umieściłam w misce i rozcierałam do uzyskania okruchów. Tak przygotowaną kruszonką posypałam wierzch ciasta. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam go 55 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu i bez rozgrzewania piekarnika. Po upieczeniu pozostawiłam sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na kilkanaście minut po czym wyjęłam go i studziłam na metalowej kratce. Po wystudzeniu schłodziłam go dodatkowo w lodówce. Jak wspomniałam na wstępie, sernik można przygotować w większej formie z podwójnej ilości składników, wykorzystując cały kilogram sera białego.