Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest pyszny i bardzo szybki do zrobienia. Przygotowanie tego sernika zajmuje dokładnie kilkanaście minut, nie licząc czasu pieczenia. Ja mój sernik zrobiłam w małej tortownicy, tylko z 500g sera, ale składniki można podwoić.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 124
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 141
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 157
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 97
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 124
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 141
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 157
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 97
Składniki
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 20cm wyłożyłam papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w obręcz. Na dnie tortownicy ułożyłam herbatniki pełnoziarniste, dopasowując je do kształtu formy. Do miski przełożyłam biały ser. Wsypałam cukier kryształ, cukier waniliowy i proszek budyniowy i zmiksowałam to do połączenia składników. Następnie dodałam całe jajko i ponownie zmiksowałam do połączenia. Masę serową wyłożyłam na herbatniki i wyrównałam powierzchnię. Jabłko obrałam, wycięłam gniazda nasienne i pokroiłam je w kostkę. Jabłka wymieszałam z odrobiną cynamonu i wyłożyłam je w miarę równomiernie na masę serową. Składniki kruszonki umieściłam w misce i rozcierałam do uzyskania okruchów. Tak przygotowaną kruszonką posypałam wierzch ciasta. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam go 55 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu i bez rozgrzewania piekarnika. Po upieczeniu pozostawiłam sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na kilkanaście minut po czym wyjęłam go i studziłam na metalowej kratce. Po wystudzeniu schłodziłam go dodatkowo w lodówce. Jak wspomniałam na wstępie, sernik można przygotować w większej formie z podwójnej ilości składników, wykorzystując cały kilogram sera białego.