Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i delikatny sernik z dodatkiem jogurtu
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 170
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 267
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 170
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 267
Składniki
Przygotowanie: Do miski przełóż ser, jogurt, cukier/erytrol i wanilię, zmiksuj do dobrego połączenia Dodaj skrobię i przestudzone masło, krótko zmiksuj Dodaj po kolei jajka, miksując po każdym tylko do połączenia Przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w 160°C przez 70 min * Polecam do piekarnika wstawić naczynie z wrzącą wodą, wtedy sernik po upieczeniu będzie bardziej delikatny. Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku przez 60 min, następnie uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Przestygnięty sernik wstaw do lodówki.