Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i delikatny sernik z dodatkiem jogurtu
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52456
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52456
Składniki
Przygotowanie: Do miski przełóż ser, jogurt, cukier/erytrol i wanilię, zmiksuj do dobrego połączenia Dodaj skrobię i przestudzone masło, krótko zmiksuj Dodaj po kolei jajka, miksując po każdym tylko do połączenia Przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w 160°C przez 70 min * Polecam do piekarnika wstawić naczynie z wrzącą wodą, wtedy sernik po upieczeniu będzie bardziej delikatny. Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku przez 60 min, następnie uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Przestygnięty sernik wstaw do lodówki.