Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny niby sernik z jogurtami greckimi. Sernik na kruchym spodzie, wyszedł pyszny.
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15001
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 136
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 79
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15001
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 136
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 79
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Rozsmarować na spód blaszki (25x42)wyłożonej papierem do pieczenia.
Można podpiec spód, przez 15 min. w 175 * . Ale to nie konieczne,chyba że piekarnik słabo piecze od spodu. Nieraz piekę w większej blaszce 30x40. ale wtedy z półtorej przepisu.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem przesianymi budyniami w proszku. Następnie z jogurtami (mikserem na niższych obrotach, bo może chlapać).Stopniowo dolewać olej i sok z cytryny,zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Wylać na ciasto.
Posypać kokosem. Piec ok.45-50 min. w 175*.,jeśli spód był podpieczony. Natomiast surowy ponad 1 godz. Pod koniec można przykryć papierem.,żeby kokos się nie przypalił.
Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem. Polać polewą w esy-floresy. Kroić na drugi dzień.