Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów sernika polecam ten przepis z kajmakiem i orzeszkami ziemmnymi. Szybko się go robi i szybko znika :,-) Przepis inspirowany z bloga ww.tysiagotuje.pl
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 246
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9866
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 246
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9866
Składniki
SPÓD Pokruszone ciasteczka połączyć z masłem i wymieszać na konsystencję mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić równomiernie masę i dobrze docisnąć. Schłodzić w lodówce 10min. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C ok 10-15 min do lekkiego zrumienienia.
MASA SEROWA Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować tylko do połączenia. Gotową mieszankę wylać na podpieczony spód. Temp.piekarnika zmniejszyć do 170°C i piec w przez około 70 min.Na dole piekarnika położyć naczynie żaroodporne z zimną wodą.Ciasto studzić na kracie.
POLEWA: Na wolnym ogniu podgrzewać kajmak z mlekiem cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą zdjąć z ognia, dodać masło i delikatnie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masą polać sernik. Udekorować orzeszkami. Wszystkiego słodkiego