Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów sernika polecam ten przepis z kajmakiem i orzeszkami ziemmnymi. Szybko się go robi i szybko znika :,-) Przepis inspirowany z bloga ww.tysiagotuje.pl
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22605
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14923
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4707
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 674
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22605
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14923
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4707
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 674
Składniki
SPÓD Pokruszone ciasteczka połączyć z masłem i wymieszać na konsystencję mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić równomiernie masę i dobrze docisnąć. Schłodzić w lodówce 10min. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C ok 10-15 min do lekkiego zrumienienia.
MASA SEROWA Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować tylko do połączenia. Gotową mieszankę wylać na podpieczony spód. Temp.piekarnika zmniejszyć do 170°C i piec w przez około 70 min.Na dole piekarnika położyć naczynie żaroodporne z zimną wodą.Ciasto studzić na kracie.
POLEWA: Na wolnym ogniu podgrzewać kajmak z mlekiem cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą zdjąć z ognia, dodać masło i delikatnie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masą polać sernik. Udekorować orzeszkami. Wszystkiego słodkiego