Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lipiec to w monachijskich szkołach czas letnich festynów. Na takie imprezy można upiec coś pysznego, co łatwo wziąć w rękę, co się nie rozpuści przy 40 stopniowym upale... :))
forma 30x40 cm, mikser, miska
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę, cukier, sól, kakao i masło w kawałkach zagnieść tak, aby powstała kruszonka. 3/4 powstałej masy wyłożyć do formy i uformować spód.
Jajka, cukier, twaróg, śmietanę, masło i budyń zmiksować na jednolitą masę. Wylać na przygotowany spód. Pozostałą kruszonkę pokruszyć na masę serową.
Piec ok. 50 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 15 minut, potem wyjąć i ostudzić. Smacznego :)