Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lipiec to w monachijskich szkołach czas letnich festynów. Na takie imprezy można upiec coś pysznego, co łatwo wziąć w rękę, co się nie rozpuści przy 40 stopniowym upale... :))
forma 30x40 cm, mikser, miska
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326616
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326616
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16951
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę, cukier, sól, kakao i masło w kawałkach zagnieść tak, aby powstała kruszonka. 3/4 powstałej masy wyłożyć do formy i uformować spód.
Jajka, cukier, twaróg, śmietanę, masło i budyń zmiksować na jednolitą masę. Wylać na przygotowany spód. Pozostałą kruszonkę pokruszyć na masę serową.
Piec ok. 50 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 15 minut, potem wyjąć i ostudzić. Smacznego :)