Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lipiec to w monachijskich szkołach czas letnich festynów. Na takie imprezy można upiec coś pysznego, co łatwo wziąć w rękę, co się nie rozpuści przy 40 stopniowym upale... :))
forma 30x40 cm, mikser, miska
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 38
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 542
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1304
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 294
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 38
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 542
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1304
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 294
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę, cukier, sól, kakao i masło w kawałkach zagnieść tak, aby powstała kruszonka. 3/4 powstałej masy wyłożyć do formy i uformować spód.
Jajka, cukier, twaróg, śmietanę, masło i budyń zmiksować na jednolitą masę. Wylać na przygotowany spód. Pozostałą kruszonkę pokruszyć na masę serową.
Piec ok. 50 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 15 minut, potem wyjąć i ostudzić. Smacznego :)