Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3759
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2117
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5564
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5581
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3759
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2117
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5564
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5581
Składniki
Wykonanie: Kaszę zalać zimnym mlekiem i odstawić na parę godzin, żeby napęczniała. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. Ser zmielić w maszynce, rozetrzeć na jednolitą masę z żółtkami, dodać cukier waniliowy i budyń. Drożdże rozkruszyć, dodać parę łyżek ciepłego mleka i łyżeczkę cukru, rozetrzeć i połączyć z kaszą manną i odstawić do wyrośnięcia. Na wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć niezbyt grubą warstwę kaszę, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podpiec przez 20 minut. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć delikatnie z masą serową. Masę serową przełożyć na podpieczony placek, wyrównać powierzchnię i piec w temperaturze 160 stopni przez około 30 minut. Sernik można podawać na zimno i na ciepło.