Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4584
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1687
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 522
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4584
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1687
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 522
Składniki
Wykonanie: Kaszę zalać zimnym mlekiem i odstawić na parę godzin, żeby napęczniała. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. Ser zmielić w maszynce, rozetrzeć na jednolitą masę z żółtkami, dodać cukier waniliowy i budyń. Drożdże rozkruszyć, dodać parę łyżek ciepłego mleka i łyżeczkę cukru, rozetrzeć i połączyć z kaszą manną i odstawić do wyrośnięcia. Na wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć niezbyt grubą warstwę kaszę, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podpiec przez 20 minut. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć delikatnie z masą serową. Masę serową przełożyć na podpieczony placek, wyrównać powierzchnię i piec w temperaturze 160 stopni przez około 30 minut. Sernik można podawać na zimno i na ciepło.