Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Wykonanie: Kaszę zalać zimnym mlekiem i odstawić na parę godzin, żeby napęczniała. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. Ser zmielić w maszynce, rozetrzeć na jednolitą masę z żółtkami, dodać cukier waniliowy i budyń. Drożdże rozkruszyć, dodać parę łyżek ciepłego mleka i łyżeczkę cukru, rozetrzeć i połączyć z kaszą manną i odstawić do wyrośnięcia. Na wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć niezbyt grubą warstwę kaszę, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podpiec przez 20 minut. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć delikatnie z masą serową. Masę serową przełożyć na podpieczony placek, wyrównać powierzchnię i piec w temperaturze 160 stopni przez około 30 minut. Sernik można podawać na zimno i na ciepło.