Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na weekend sernik bez pieczenia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4438
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12047
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6851
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4438
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12047
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6851
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Jeśli zdecydujecie się użyć twarogu chudego tak jak ja to najpierw musimy go zmielić.
Formę 22 cm wykładamy papierem i na spód układamy herbatniki.
Galaretkę przyrządzamy wedle przepisu z opak. i odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy na sztywno (możecie dodać trochę słodzika lub cukru jeśli chcecie słodszą wersje)
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody.
Czekoladę pokruszcie (polecam użyć tłuczka do mięsa????) na kawałeczki mniejsze lub większe wedle uznania
Do zmielonego sera dodajemy ubitą śmietankę, żelatynę i wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy. Powstałą masę wylewamy na spód i wyrównujemy.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy na wierzch naszego sernika. Wszystko zalewamy galaretką i do lodówki najlepiej na noc .