Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na weekend sernik bez pieczenia.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 307
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 307
Składniki
Jeśli zdecydujecie się użyć twarogu chudego tak jak ja to najpierw musimy go zmielić.
Formę 22 cm wykładamy papierem i na spód układamy herbatniki.
Galaretkę przyrządzamy wedle przepisu z opak. i odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy na sztywno (możecie dodać trochę słodzika lub cukru jeśli chcecie słodszą wersje)
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody.
Czekoladę pokruszcie (polecam użyć tłuczka do mięsa????) na kawałeczki mniejsze lub większe wedle uznania
Do zmielonego sera dodajemy ubitą śmietankę, żelatynę i wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy. Powstałą masę wylewamy na spód i wyrównujemy.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy na wierzch naszego sernika. Wszystko zalewamy galaretką i do lodówki najlepiej na noc .